Η γιατρός Κωνσταντινίδου Βασιλική Θέμη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθη μετά από πανελλαδικές εξετάσεις.

Η ενασχόληση της με την εργαστηριακή ιατρική ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου της, καθώς σε όλη τη διάρκεια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου εργάστηκε στο εργαστήριο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Ειδικεύτηκε στην Ιατρική Βιοπαθολογία – Μικροβιολογία στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου εκπαιδεύτηκε στην εκτέλεση τόσο  συνήθων όσο και εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων σε πολύ μεγάλο αριθμό δειγμάτων. Το 2007 απέκτησε με βαθμό «Άριστα» τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Από το 2005 διατηρεί ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη έχοντας εκτελέσει  πολύ μεγάλο αριθμό αιμοληψιών και εργαστηριακών εξετάσεων σε ενήλικες και παιδιά.

 Από το 2010 ανήκει στο μόνιμο διδακτικό εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.